2/10/08

Είναι ο Οbama καλύτερος από τη Britney?

Η B. έκανε μια δωρεά 10.000$ σε ένα σχολείο στο Bronx για το μουσικό τους τμήμα εκ μέρους της εταιρίας Elizabeth Arden με την οποία συνεργάζεται.

Σιγά το νέο, αλλά υπάρχει κάτι αστείο ως συνήθως. Ο διευθυντής είπε στα παιδιά ότι περιμένουν κάποιον "υψηλού προφίλ" και τα μισά νόμιζαν πως είναι ο P. Diddy και τα άλλα μισά ο Barack Obama!

Δεν ξέρω αν απογοητεύτηκαν όταν είδαν την Β. πάντως το καθήκον τους το έκαναν: η οχταμελής ορχήστρα του σχολείου έπαιξε για χάρη της και στη συνέχεια της τραγούδησε μια χορωδία 7 κοριτσιών.

Kαι συνεχίζω τη σκέψη μου: προφανώς η δωρεά έγινε σε σχολείο που είχε ανάγκη τα χρήματα. Το σχολείο είναι στο Bronx. Άρα δε μιλάμε για το Αρσάκειο της Νέας Υόρκης.

Κι όμως, αυτό το σχολείο διαθέτει οχταμελή ορχήστρα και χορωδία, και έχει μουσικό τμήμα με υπόσταση και ανάγκες τόσες, ώστε θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια δωρεά 10.000$. Ποιο δημόσιο σχολείο στην Ελλάδα έχει μουσικό τμήμα? Το μόνο που θυμάμαι από το μάθημα μουσικής είναι την καθηγήτρια να μας βάζει να κάνουμε "χου" στη μούρη της για να δει αν καπνίζουμε.

(Με πιάνει πάλι το επαναστατικό μου. Η Β. φταίει.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: