11/5/09

Γκλαμουριά εκεί που και ο βασιλιάς πάει μόνος

Ξεκινάμε με μια λεκάνη ροκενρολ. Η εταιρία Neo Metro που βγάζει μεταλλικές λεκάνες χρωματίζει κι όλας γι'αυτούς που θεωρούν το μέταλλο "κρύο", οπότε προσθέτουν κι ένα μπαρόκ στοιχείο. Κάνει 2300 ευρώ.

Η Julien Bench Toilet του Troy Adams ντρέπεται λίγο γι'αυτό που είναι κι έτσι κρύβεται πίσω από την ξύλινη συρόμενη πόρτα. Η εταιρία λέει ότι το ξύλο προέρχεται από ελεγχόμενα δάση οπότε όταν δώσεις τις 11.000 ευρώ για να την αγοράσεις, τουλάχιστον δεν έχεις κάνει κάτι αντιοικολογικό.

H σειρά Il Bagno Alessi Dot σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Wiel Arets περιλαμβάνει "ασύμμετρες λεκάνες". Η συγκεκριμένη κάνει 1300 ευρώ.


Cell- η λεκάνη χωρίς καζανάκι του Sunghoon Mun. Δεν κάνω πλάκα, δεν έχει καζανάκι. Αρχίζει να εγκαταλείπεται η ιδέα του καζανακίου και να αντικαθίσταται από ηλεκτρικές αντλίες-δεν καταλαβαίνω τι αντλίες είναι αυτές που κάνουν τη χρήση του νερού άχρηστη αλλά φαντάζομαι ότι κάτι θα έχουν σκεφτεί. Η πλάκα είναι ότι το καταργούν για να απελευθερωθούν οι λεκάνες στυλιστικά, αν και τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι και κακή ιδέα. Τιμή δεν βρήκα.


Άλλη μια λεκάνη άνευ καζανακίου, αυτή τη φορά από την εταιρία Kohler. Πλέον το μυστήριο για το πως λειτουργεί έχει λυθεί, οπότε μπορούμε να επικεντρωθούμε στο design. Έχω αμφιβολίες ως προς την άνεση, αλλά τους έχω εμπιστοσύνη: για 3.500 ευρώ θα το έχουν σκεφτεί αυτό το θέμα.


Δύο σ'ένα-αφού έχουμε νερό, πλενόμαστε επιτόπου ? Κάτω από το βρυσάκι υπάρχει και αποθηκευτικός χώρος. Είναι της εταιρίας Neo-Metro, βγαίνει σε μαύρο άσπρο αλλά και σ'ό,τι χρώμα αγαπάει η καρδιά σας, αρκεί να το παραγγείλετε. Τα στάνταρ χρώματα κανουν 5.500 ευρώ.Στη συλλογή Miyabi της γιαπωνέζικης εταιρίας Toto, καλλιτέχνες έχουν ζωγραφίσει τις λεκάνες με χαρακτηριστικά μοτίβα της κουλτούρας τους, καθιστώντας κάθε λεκάνη μοναδική, για πολύ ιδιαίτερα γούστα, που θέλουν οπωσδήποτε μοναδικές λεκάνες (γιατί να το θέλεις αυτό?) Επειδή τα μεταξωτά βρακιά...(και κολλάει ΤΕΛΕΙΑ εδώ το ρητό), κάθε μοναδική λεκάνη κάνει γύρω στις 10.000 ευρώ. Αλλά τουλάχιστον προωθείς και την τέχνη. (Οι φουκαράδες που ζωγραφίζουν, τι δουλειά λένε ότι κάνουν?)

7 σχόλια:

g for george είπε...

Νομίζω πως θα προτιμήσω την λεκάνη της εταιρείας Κώλερ (kohler).

stella είπε...

η λεκάνη με τα σβαρόφσκι του make me a celebrity (facebook) είναι μακράν πιο χλιδάτη

Stratos Bacalis είπε...

Οι λεκάνες της Τότο ξέρεις τι σύστημα έχουν ε? Σ ε καθαρίζουν ενώ κάθεσαι εκεί, δε χρησιμοποιέις καθόλου χαρτί. Και επίσης είναι θερμαινόμενες. Στην Ευρώπη έφτασαν μόλις φέτος, στην Ιαπωνία πουλιούνται εδώ και 15 χρονια και θεωρούνται στάνταρτ.

eleni είπε...

Πάντως η cell είναι πολύ χαριτωμένη :-) -όσο μπορείς να πεις μια τουαλέτα χαριτωμενη..

περι τουαλέτας: http://www.psaxtiria.com/2009/02/10_26.html

:-S

Α, μπα? είπε...

strato είχα ακούσει ότι έχουν εξελιγμένες τουαλέτες εκεί αλλά αυτό είναι πολύ καλόοοο!

ελενη to link σου σκίζει

Α, μπα? είπε...

g for george ΧΑ! είσαι πανέξυπνος

Α, μπα? είπε...

stella ναι ναι , αυτή είναι το νουμερο ούνο