1/10/09

Το σίγουρο είναι ότι για να κάνω αποταμίευση, πρέπει να έχω λεφτά


Στο τελευταίο newsletter του GOOP η γκουρού της παρασιτικής ζωής, Gwyneth Paltrow, δίνει συμβουλές αποταμίεσης, επένδυσης κλπ μέσω των "φίλων" της που είναι ειδικοί στο θέμα χρήμα. Πήγα να γράψω ένα αστείο ποστ αλλά στο τέλος μελαγχόλησα. Κάποτε είχα διαβάσει ένα βιβλίο του Όργουελ, "ο δρόμος της αποβάθρας του Γουίγκαν". Εκεί ο Όργουελ περιγράφει τις δικές του εμπειρίες από τη ζωή της εργατικής τάξης στις βιομηχανικές περιοχές του Γιόρκσερ και Λάνκασερ. Έχουν περάσει πολλά χρόνια, αλλά θυμάμαι το εξής πολύ καλά: έγραφε ότι οι πλούσιες κυρίες του Λονδίνου προκειμένου να βοηθήσουν τις εξαθλιωμένες μάζες που δούλευαν στα εργοστάσια έχοντας αφήσει την αγροτική ζωή με την ελπίδα να έχουν ηλεκτρικό, τρεχούμενο νερό και ασφάλεια, όλα τα θαυμαστά που είχε υποσχεθεί η βιομηχανική επανάσταση, αντί να οργανώσουν δωρεές ή μια άμεση ανακούφιση, έκαναν επισκέψεις στις μανάδες 10 παιδιών που πέθαιναν στα 30 από ασιτία διδάσκοντάς τους ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Tα χρόνια πέρασαν, αλλά βρισκόμαστε μπροστά στο ίδιο φαινόμενο. Tώρα υπάρχουν μεν πολλοί φτωχοί, αλλά ελπίζω και πιο πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι που μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται. Αν έχετε κουράγιο και αντοχές, μπορείτε να διαβάσετε τις "συμβουλές" εδώ. Αν όχι, για να σας το συνοψίσω, η συμβουλή είναι, αν δεν έχεις λεφτά, να μην ξοδεύεις λεφτά. Αν έχεις, δεν χρειάζεσαι τις συμβουλές της Gwyneth.

Aς τη σταματήσει κάποιος.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Γουίνεθ ζει στον Θαυμαστό παπακαλιάτειο και σοφιοκαρβελίσειο Νέο Κόσμο

Α, μπα? είπε...

α γεια σου.

Ανώνυμος είπε...

sto blog tis, site tis ti einai den xero, mporei na dehtei yvristika e mail???

Α, μπα? είπε...

Δε νομίζω...αλλά ότι υπάρχει γενική κατακραυγή το ξέρει, χάρη σε διάσημα μπλογκ που επηρεάζουν τις γνώμες πολλών. Όχι ότι χρειάζεται και πολύ πειθώ.

katerinoulion είπε...

H δεσποινίς στα δεξιά με το κομπινεζόν βγήκε εξώ?

Ανώνυμος είπε...

Γνωστό 22χρονο, ανηψιά του γνωστού Ισπανού μόδιστρου η δεξιά, η Gala Gonzalez δηλ, δε χάνει πάρτυ και ευκαιρία να επιδείξει το σώμα της, δεν είναι κάτι, όλοι τα περάσαμε σε αυτ΄την ηλικία, θα περάσει

Στο μπλογκ της μπορείτε να δείτε ότι νάρκισσους(wtf,ας μην είχε τα λεφτά και σου λέω εγώ τι πρέζα θα έπαιρνε αντί για κόκα) δεν έχει μόνο η Ελλάδα: www.amlul.com/