10/12/09

Η Sade εμφανίστηκε μετά από 10 χρόνια και είναι σα να μην πέρασε μια μέραΕίναι τρομερά uncool, το ξέρω, αλλά δε μου αρέσει η Sade και ποτέ δε μου άρεσε. Δε φταίει αυτή, είναι που δε μου αρέσει τίποτα έθνικ. Ούτε τα ελληνικά έθνικ. Ούτε τα ρεμπέτικα. Σα γεγονός είναι όμως εντυπωσιακό γιατί είναι η απόλυτη μεταφορά στο χρόνο. Γιατί περίμενε 10 χρόνια για να βγάλει ένα ακριβώς ίδιο τραγούδι με τα προηγούμενα?

8 σχόλια:

enteka είπε...

δε μου πολυάρεσε το τραγούδι (κάπως βασανιστικό, αλλά σίγουρα διαφορετικό απ' τα παλιά της) αλλά, ε, όχι και έθνικ η sade!

Α, μπα? είπε...

πως θα την χαρακτήριζες?

Ανώνυμος είπε...

εμένα μου αρέσει η Sade! -δεν την έχω βαρεθεί ακόμα. Αυτό το τραγούδι δεn μου άρεσε (σα ράγες τραίνου ακούγεται) με έβαλες σε σκέψεις, δεν είναι έθνικ, τι είναι όμως? μελαψή σόουλ?

Ανώνυμος είπε...

Ανακοίνωση του συλλόγου φίλων ρεμπέτικου "Ο Μήτσακας ο Πειραιώτης":

"Aγαπητή Α-μπα?, είναι γεγονός πως παρά τις μουσικές μας προτιμήσεις, ποτέ μέχρι τώρε δε θεωρήσαμε σκόπιμο να κατατάξουμε τη Sade σε μία κατηγορία και να της αποδόσουμε μία ετικέτα. Τούτο διότι θεωρούμε πως η Sade είναι μία πραγματική Κυρία της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Τπτ περισσότερο τπτ λιγότερο.

Μολαταύτα, το πρόσφατο σχόλιο σας μας αναγκάζει να απαντήσουμε. Ποσώς μας ενδιαφέρει η γνώμη σας για το ελληνικό ρεμπέτικο, είναι προφανές εξάλλου πως ουδεμία σχέση με τον Πειραιά έχετε. Είναι άλλο θέμα όμως οι μουσικές σας προτιμήσεις και άλλο η μεσούσης της περιόδου unfair επίθεση σε μία μουσική παράδοση, ζωντανή και επίκαιρη όσο ποτέ, που τόσα έχει προσφέρει, παγκοσμίως.

Εμείς, οι αληθινοί μάγκες που γλύτωσαν από το τρένο, δηλώνουμε παρόντες, θα αντιστεκόμαστε δε σε κάθε προσπάθεια σπίλωσης, κεκαλυμένης η μη.

Με ρεμπέτικη εκτίμηση
ΣΦΡ

bourboulithres είπε...

Μ' αρέσει η Sade!

Α, μπα? είπε...

Τι σημαίνει Σ&Ρ?
(το ρεμπέτικο δεν κινδυνεύει απο μένα!)

Ανώνυμος είπε...

Μαρσί Αμπα, και την σαντε ξέθαψες?δεν έχεις τον Χεσους σου μαρσι , πα πα πα (τίναγμα του πέτου )

Υ.Γ.χώσε χώσε χαχαχα!!!

enteka είπε...

soul πάντα έπαιζε