29/1/10

Και ξανά προς τη δόξα τραβά


Η αλυσίδα H&M δέχτηκε απανωτά χτυπήματα για την εικόνα της τελευταία: πρώτα αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με τα απούλητα ρούχα που καταστρέφονται για να μην τα φορέσουν άστεγοι (να μία περίπτωση που φάνηκε χρήσιμο το Twitter). Μετά αποκαλύφθηκε ότι το "organic cotton" που πουλάει είναι κατά 30% γενετικά τροποποιημένο άρα καθόλου organic. Aυτές οι δύο ειδήσεις προέκυψαν την ίδια εβδομάδα. Μάλλον δεν ήταν η καλύτερη εβδομάδα στην ιστορία της εταιρίας.

Τώρα το κακό τρίτωσε: Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Καλιφόρνια, οι τσάντες του Η&Μ περιέχουν 115 φορές περισσότερο μόλυβδο από τον επιτρεπόμενο. Η εταιρία πρέπει να πληρώσει πρόστιμο και να αποσύρει όλες τις τσάντες της. Αν έχετε τσάντα H&M στο σπίτι (δύσκολο να μην έχετε) θα έλεγα να μη βιαστείτε να την πετάξετε από το παράθυρο γιατί ε, οι Καλιφορνέζοι μετράνε και τις θερμίδες του νερού.

Και τώρα ακούστε και το τελευταίο νέο: η εταιρία έχει αυξήσει τις πωλήσεις κατά 3% και θ'ανοίξει άλλα 240 υποκαταστήματα. Να που θα βρούμε όλοι δουλειά σε λίγους μήνες.

3 σχόλια:

bourboulithres είπε...

Παω να κανω αίτηση.

Α, μπα? είπε...

να σου πω...

Ανώνυμος είπε...

giauto goustaro ta social media, power to the customer.