25/1/12

Πάλι δεν μου προτάθηκε Όσκαρ. Του χρόνου λέω να παίξω σε καμιά ταινίαΌπως θα φαντάζεστε, εδώ στα προάστια του ΛΑ το θέμα όλη μέρα είναι οι υποψηφιότητες των Όσκαρ. Βλέπω πως τα κορίτσια έχουν σκάσει που ο Ράιαν έχασε πρόταση ενώ είναι εξίσου ωραίος χωρίς μπλούζα με τους άλλους. Επίσης, φέτος συνειδητοποίησα ότι οι ανακοινώσεις γίνονται στις 5:30 το πρωί, τοπική ώρα - και λέω τοπική γιατί προφανώς η ώρα Χόλιγουντ μετράει. Προσπαθώ να φανταστώ γιατί το κάνουν τόσο πρωί - επειδή οι σταρ εκείνη την ώρα πάνε σπίτι; Επειδή εκείνη την ώρα ξυπνάνε όσοι δεν ήταν έξω και πάνε για βέγκαν πρωινό και γιόγκα σε 45 βαθμούς Κελσίου; Φοβούνται να χάσουν 2 ώρες κάλυψης από τα μέσα, αν τα ανακοινώσουν ξέρω γω στις 9;

Κανείς δε μπορεί να μου δώσει απαντήσεις, εγώ όμως θα συνεχίσω. Τα βραβεία Όσκαρ είναι ένα πανηγύρι ματαιοδοξίας άνευ προηγουμένου - κι άλλες συντεχνίες δίνουν βραβεία, αλλά κανείς δεν δίνει σημασία, γιατί οι υποψήφιοι δεν είναι ωραία γκομενάκια. Κι όμως υπάρχει κόσμος που νομίζει ότι αν πέσει μέσα στις προβλέψεις είναι μεγάλος επιστήμονας ενώ αν δεν προταθεί ο αγαπημένος του διακηρύσσει ότι τα βραβεία δεν αξίζουν μία, well, duh.

Αξίζουν πολλά τάλαντα, αλλά για πολύ λίγους, λιγότερους από το 1%, κι έτσι η ιστορία δε μου φαίνεται περισσότερο σημαντική από το πρωτάθλημα μπάσκετ, που επίσης αφορά πολύ λίγους. Κι αν είχε μια αξία, την έχασαν όταν άρχισαν να προτείνουν καμιά δεκαριά υποψήφιες ταινίες, αν αρχίζουν και βάζουν κατηγορίες αράδα, θα υποψιαστώ ότι αντιγράφουν τα βραβεία Mad.

Τέλος πάντων, το φετινό ερώτημα είναι "καθρέφτη καθρεφτάκι μου, ποια είναι η βασίλισσα, ο Μπραντ Πιτ ή ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, είναι τόσο ωραίος ο αγώνας, αφού είναι και φίλοι υποτίθεται, κι έτσι παραμυθιαζόμαστε κι εμείς ότι ζούμε μία διάσημη φιλία.

Φυσικά, όλα αυτά δεν ισχύουν για τον Λάνθιμο που προτάθηκε πέρυσι. Αυτουνού μπράβο του.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός Ράιαν απο όλους;

mariannaki είπε...

Για πες μας εσύ που θα το μάθεις πρώτη απ' όλους, αντί για το Kodak Theatre πού στο καλό θα το στήσουν το πανηγυράκι φέτος;

Μορένα Μία είπε...

Έλα βρε Α,μπα?!!!
Πολύ χαίρομαι που σε "ξαναβρήκα"!

Α, μπα? είπε...

O Γκόσλιν

μαριαννάκι, δεν το ήξερα καν, με μισό αυτί τα παρακολουθώ όλα :)

Μορένα, γεια!! Εδώ και πάλι :)