22/2/12

Η Α, μπα? απαντάει

Αλήθεια, η Mischa Barton τι κάνει άραγες? Θυμάμαι ότι μόλις την απολύσανε απο το O.C. πριφερόταν άνευ λόγου και αιτίας σε κινηματογραφικά φεστιβάλ, μέχρι που την ξέχασε και η μάνα της. Παρουσιάζει μήπως κανα telemarketing? Κάνει προώθηση προϊόντων στα σούπερ μάρκετ? Κλεοπάτρα Καλή ερώτηση. Ξέρεις αναρωτιέμαι και τι να κάνουν αυτές του τοπ μόντελ Ελλάδας. Νομίζω ότι την νικήτρια την είδα σ'αυτό το Madwalk.

Έχω ακούσει από πολλούς γνωστούς τη γνώμη ότι τόσο ωραία κρέατα όπως στην Ελλάδα μόνο στην Αμερική μπορεί κανείς να φάει. Σε σχέση με τα παραδοσιακά-παραδοσιακά των Ευρωπαίων  και 'γω προτιμώ τα ελληνικά αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν τα κάνουμε λίγο στεγνά...Εσύ μεταξύ ελληνικού και αμερικάνικου τι θα ψήφιζες; Αμερικάνικο χωρίς καμία αμφιβολία. Ποιός λέει ότι τα ελληνικά κρέατα είναι τόσο επιπέδου, εκτός από τους Έλληνες; Δε λέω ότι δεν υπάρχουν αλλά αυτό που λέω σίγουρα είναι ότι ούτε τα σιτεύουν καλά οι Έλληνες, ούτε τα κόβουν καλά, ούτε τα ψήνουν καλά, οπότε ναι, στεγνώνουν. Την πρώτη φορά που έφαγα καλή μπριζόλα έπαθα μεγάλη πλάκα. Σοβαρά, δεν περιγράφεται η διαφορά.
"Το μπράντς είναι τόσο διαδεδομένο όσο αφήνει το holywood να εννοηθεί;
Εσένα πως σου φαίνεται σαν συνήθεια; Αν πας θέλω φώτο!" Ναι είναι, αλλά εγώ δεν ξυπνάω τόσο νωρίς τα σαββατοκύριακα :) Να φανταστείς, είναι το φαγητό μεταξύ 9 και 12, γιατί στις 12 είναι το μεσημεριανό, και για μένα ακόμα το μεσημεριανό είναι στις 3. Δε συντονιζόμαστε καθόλου με τα ωράρια, εγώ και οι Αμερικάνοι.

Λένε ότι οι κοκκινομάλληδες είναι γενικά πιο ευέξαπτοι ("ανάβουν" εύκολα, σαν τη φωτιά). Ποια η γνώμη σου, ως κοκκινομάλλας; Κοκκινομάλλας; Εχμφ, απλά πετυχημένη βαφή....


"Πρέπει να το έχω ξαναρωτήσει (γιατί έχω και λίγο μανία) αλλά: Υπάρχει εκεί το κόσνεπτ της σούπας σαν πρώτο πιάτο;" Ναι ναι.

Ποιός είναι ο ηθοποιός που έκανε τη φωνή του Δρακουμέλ; Μου μοιάζει σαν ερώτηση παγίδα. Μη μου πεις ότι ξερωγώ ήταν ο Καφετζόπουλος;

Πώς προλάβαινε ο Τζάκ Μπάουερ στο "24" να πηγαίνει απο τη μια άκρη του αχανούς L.A. στην άλλη μέσα σε 15 λεπτά το πολύ; Εμ, γι'αυτό τον έκαναν σήριαλ.

σε ζηλεύω - με την καλή εννοία... Έφυγες από Ελλάδα πήγες σε ένα μέρος που τα έχει όλα...έχεις σκεφτεί πόσο τυχερή είσαι τελικά; άντε και στα δικά μας. Το σκέφτομαι κάθε μέρα, πολλές φορές τη μέρα!

Κοιμάται ποτέ η Χριστίνα Σούζη; Πώς καταφέρνει και αναγγέλει όλα τα μετεωρολογικά δέλτια του ΣΚΑΙ σε ραδιόφωνο και τηλεόραση; Αλήθεια υπάρχει παρουσιάστρια με επώνυμο Σούζη; Τον πατέρα της τον λένε επίσης Σούζη;

Μία ξαδέλφη μου είναι στατιστικός. Ένας κοινός μας ξάδελφος είναι μαθηματικός. Σύμφωνα με τον ξάδελφο, η ξαδέλφη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια εξειδικευμένη μαθηματικός. Προφανώς, έχει δίκιο. Γιατί, όμως, ακαδημαϊκά έχει γίνει η στατιστική αυτόνομος διακριτός κλάδος των μαθηματικών (σχεδόν σαν να φαίνεται άλλη επιστήμη) και όχι π.χ η γεωμετρία; Γιατί μέσω της στατιστικής μπορείς να αποδείξεις ό,τι σε συμφέρει, ενώ με τη γεωμετρία μόνο την αλήθεια.

Εκτιμάς περισσότερο τους αριστοκράτες ή τα λεφτά τους; Υπάρχουν και ξεπεσμένοι αριστοκράτες.... Εκτιμώ τα λεφτά βεβαίως και  δυστυχώς δεν είμαι υπεράνω, κυρίως επειδή δεν έχω. Όσο κι αν εντυπωσιάζομαι όμως με πλούσιους, πιο πολύ δέος μου προκαλούν οι βαθιά και ειλικρινά ευγενικοί άνθρωποι με λεπτότητα και τακτ, και για κάποιου είδους ευγένεια συνήθως αυτό έχει σχέση με τα λεφτά. Φυσικά και άνθρωπος αγράμματος από τα βουνά μπορεί να έχει βαθιά ευγένεια, αλλά την εκδηλώνει με άλλο τρόπο. Μην πλακωθούμε κι εδώ όπως στη lifo, ε;

6 σχόλια:

Σικ είπε...

"Μην πλακωθούμε κι εδώ όπως στη lifo, ε;" XAXAXAXA

AmpaAmpa είπε...

Έχει φοβηθεί το μάτι μου!

Αμάλθεια είπε...

μπήκα να χαζέψω εδώ και τσουπ η στατιστική! την οποία και χρωστάω 4-5 χρόνια για πτυχίο!!!

flonsavardu είπε...

Γιατί μέσω της στατιστικής μπορείς να αποδείξεις ό,τι σε συμφέρει, ενώ με τη γεωμετρία μόνο την αλήθεια.

όταν θα γίνεις διάσημη όπως ο όσκαρ, να μαζέψουμε τα χαριτωμένα ευφυολογήματα σου! :) πολύ καλό.

vecodi είπε...

Όταν λες "καλή" μπριζόλα στην Αμερική φαντάζομαι εννοείς αυτές από ζώα τόσο ταλαιπωρημένα και φοβισμένα από το ξύλο που τους δίνουν, γεμάτα πύον, πληγές κι ακαθαρσίες από τις φοβερές συνθήκες διαβίωσής του, γεμάτα αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες, υποσιτισμένα για να διατηρείται μαλακό το κρεατάκι τους. Γιατί αν εννοείς κάτι άλλο, να σε πληροφορήσω πως δεν υπάρχει άλλου είδους κρέατος εκεί πέρα (όχι ότι εδώ είναι καλύτερα)

AmpaAmpa είπε...

Όταν λέω "καλή" εννοώ νόστιμη, γιατί αυτό αφορούσε η ερώτηση.
Το θέμα που έθιξες είναι τεράστιο, και ίσως φαντάζεσαι ότι αφού γράφω και κάθε μέρα για φαγητό, θα τα έχω υπόψη μου αυτά που γράφεις. Υπάρχουν τέτοιες συνθήκες σε πολλές χώρες και σε πολλές περιπτώσεις. Στην Αμερική -περισσότερο από ό,τι σε άλλες χώρες μάλιστα- οι νόμοι του USDA είναι πολύ αυστηροί και μπορείς σε ορισμένα σούπερ μάρκετ πάνω στη συσκευασία να βρεις την καταγωγή με μπάρα κωδικού, ακόμα και τη φάρμα του ζώου, επίσης μπορείς να μελετήσεις τους νόμους, να κάνεις ως και παρατηρήσεις ή να συνασπιστείς με άλλους που διαφωνούν με μέρος του (ή με ολόκληρο το νόμο).

Δηλαδή, αν και το θέμα δεν εξαντλείται σε μία παράγραφο, η πολιτική του φαγητού είναι σκληρή παγκόσμια, αλλά προτιμώ μια χώρα που σου δίνει πρόσβαση στην πληροφορία, και όχι το "αρνάκι Φθιώτιδας", με μια σφραγίδα.