4/2/12

Η Α, μπα? απαντάει

Έβλεπα 2 Broke Girls και έπαιξε το "More than a woman" από BeeGees.. Πώς..γιατί..μα...δεν...ΠΩΣ είναι δυνατόν να τραγουδούσαν με τη φωνή τσιρίδα και να έκαναν και επιτυχία?! πώς και τους έπαιρναν στα σοβαρά?! Αχ, τι μου θύμισες. Όταν ήμασταν μικρές με την αδερφή μου ακούγαμε BeeGees και οι φωνές τους μας έκαναν να ξεκαρδιζόμαστε. Όταν μεγάλωσα όμως κατάλαβα τι σημαίνει cult.

Το πρωί καθώς ξυπνούσα σκεφτόμουν ότι κάποτε πρέπει να είχες πει ότι έχεις σπουδάσει αρχιτεκτονική, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε και από πρόσφατο «η Α Μπα!? Απαντάει», οπότε σκέφτηκα στο ξύπνημα μια σχετική ερώτηση. Έχοντας αυτό υπ’ όψιν θέλω να σε ρωτήσω ποιές ήταν οι γειτονιές της Αρχαίας Αθήνας (ευρύτερα), πού αντιστοιχούν στην σύγχρονη πόλη και εάν γειτονιές που θεωρούνται «αριστοκρατικές» σήμερα ήταν υποβαθμισμένες τότε και το αντίστροφο. Ωχ, μεγάλη πίστη έχεις στις αρχιτεκτονικές σπουδές :) Αυτό που ρωτάς θέλει ενάμιση διδακτορικό, μαζί με αρχαιολόγους. Αλήθεια διαβάζει κανένας αρχαιολόγος; Αν εννοείς την κλασική Αθήνα, ήταν πολύ μικρή, οπότε οι γειτονιές ήταν βασικά γύρω από την ακρόπολη. Εδώ κι εδώ έχει κάποιες πληροφορίες.

Ποια η γνώμη σου στην ιδέα δημιουργίας ελληνικού Project Runway; Εύα Μακάρι παναγίτσα μου. Με legendary model- παρουσιάστρια Βίκυ Κουλιανού, και κριτική επιτροπή Τίμη Παρίση, Βασίλειο Κωστέτσο και Ελένη Μενεγάκη. Η πρώτη τους δοκιμασία να είναι "χλαμύδα with a twist"

Γιατί ξεκίνησες ενα τέτοιο μπλοκ? Υπάρχει περίπτωση να το παρατήσεις; Ένα τέτοιο τι τέτοιο; Το Α, μπα? εννοείς? Ναι, φυσικά και υπάρχει :)


"Μπορείς να μού εξηγήσεις με λίγα λόγια πως να τρωω εύκολα ενα ψάρι?(εννοώ φρέσκο, οχι κονσέρβα)" Ναι αμέ. Αν είναι χοντρούτσικο το βάζεις στο φούρνο με λίγο κρασί, μαϊντανό, λάδι λεμόνι αλάτι πιπέρι ίσως καροτάκι ίσως σέλινο αν σου αρέσει. Όλο αυτό μπορείς να το τυλίξεις μέσα σε χαρτί ψησίματος και να το κάνεις δεματάκι, για να γίνει στον ατμό, ειδικά αν δεν είναι χοντρούτσικο. Άλλη επιλογή είναι με ντομάτα/σκόρδο αλλά πρέπει να είναι ψάρι με έντονη γεύση, αλλιώς εξαφανίζεται.

Θυμάμαι όταν πρωτοξεκίνησες να γράφεις στην LIFO είχες κάνει ένα ρεπορτάζ για την Χαλκιδική και για ένα food festival, λίγες μέρες όμως μετά η ανάρτηση εξαφανίστηκε. Τι είχε συμβεί; Έπεσα θύμα κυκλωμάτων :)

Τι θα συμβούλευες σε κάποιον που θέλει να παντρευτεί γυναίκα, αλλά τού αρέσουν οι άνδρες; Ανέλυσέ μου κάπως το "θέλει να παντρευτεί γυναίκα". Θέλει επειδή θέλει τη γυναίκα ή επειδή έτσι λέει η "λογική"?

Πως θα περιέγραφες το τέλειο φαγητό; Ως τηλεμεταφορά.

Θέλεις να ερωτευτείς; Αποκλείεται να είμαι;

Εάν ο κομμουνισμός κατέρρευσε (και) εξαιτίας ασυσχέτιστης βιομηχανικής παραγωγής μεταξύ προσφοράς και ζήτησης, η κατάρρευση του καπιταλισμού θα προέλθει από την ασυσχέτιστη με την πραγματική παραγωγή αέρινων χρηματοοικονομικών προϊόντων; Νομίζω ότι μέσα σ' αυτή τη διαδικασία βρισκόμαστε...


11 σχόλια:

ΑλλούΓι'Αλλού είπε...

Μια κ αναφέρθηκε η σχέση ανάμεσα στην αρχαία κ τη σύγχρονη Αθήνα γεωγραφικά-τοπογραφικά, κ επειδή κλασικά βαριέμαι να διαβάσω το μακρυνάρι που περιέχει το λίνκ, αλήθεια, τα Μακρά Τείχη ταυτίζονται περίπου με την Πειραιώς;
Ένας άσχετος από Αθήνα

AmpaAmpa είπε...

Υπάρχει κι ένας χάρτης, δες εκεί

Tonia Knith είπε...

Α γιαυτό ξενιτεύτηκες πουλάκι μου εσύ...Έρως είναι στη μέση...
¨ΟΧι, καλά έκανες

AmpaAmpa είπε...

:)

Dakiskoz είπε...

Ο παρισης δεν πέθανε?

AmpaAmpa είπε...

Ωχ καλέ ναι, δεν το ήξερα. 
http://www.fimes.gr/2011/04/timis-parisis-pethane/ 

ΑλλούΓι'Αλλού είπε...

Συγγνώμη, στο άρθρο λέει ότι πέθανε Μεγάλη Πέμπτη;

Eleni είπε...

¨Γιατί ξεκίνησες ενα τέτοιο μπλοκ? Υπάρχει περίπτωση να το παρατήσεις;¨ η ερωτηση είναι από το παρελθόν, έτσι; αφού το είχες παρατήσει καιρό και τώρα μόλις επανήλθες!

AmpaAmpa είπε...

Όχι δεν είναι παλιά, γι' αυτό ρωτάω..

Amalthia είπε...

α πολύ ωραίο και το καινούριο lay out σου.και είναι και τέλειο που μπορείς να απαντάς στον καθένα κατευθείαν και το "μου αρέσει"/" δεν μου αρέσει"!

γενικά μας κρατάς σε εγρήγορση!

AmpaAmpa είπε...

Α ωραία, σε κάποιον αρέσει ευτυχώς :):)