10/2/12

The Clash of the Titans


Δεν ξέρω πως να σας το φέρω αυτό οπότε θα το κάνω χωρίς εισαγωγή: η Σεμίνα Διγενή έστειλε ανοιχτή επιστολή στον Κάρολο Παπούλια.
Αν ήσασταν από αυτούς που λένε ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι ένα πολύ ακριβό διακοσμητικό, θα νιώσετε δικαιωμένοι, ναι; Ειδικά αν μάθετε ότι η Σεμίνα και ο Κάρολος ήταν φίλοι και έχουν κάνει "τσιπουρομαχίες". Τα τρελόπαιδα.

Υπερφανταστικό απόσπασμα ακολουθεί:

 Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..   1. Καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Μιλάμε για το 1906; Ζούσε τότε η Σεμίνα;
  2. Η Σεμίνα πίστευε στην μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, όπως και ο Κάρολος. Μα γιατί σταμάτησαν να πιστεύουν; Μήπως μετά από κακό trip LSD στις ταβέρνες της λίμνης Παμβώτιδας;
  3. Το ότι της έλεγε κουτσομπολιά για άλλους ήταν που την έπεισε για την αξία του να κρατήσει το λάβαρο της Επανάστασης;
  4. Πού είναι η λίμνη Παμβώτιδα;
Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το ''δάνειο'' του ''κωλόσπιτου'' της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό ''τουμπεκί'' στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η ''κυβέρνηση''. Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς...)
Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..
Πάλι τα τσίπουρα! Το όνομα "Κάρολος" δεν ταιριάζει καθόλου με την σοσιαλιστική επανάσταση, κι ας υπήρξε ο άλλος Κάρολος πριν.

8 σχόλια:

mariannaki είπε...

τι έγινε ρε παιδιά, μαζί τα τρώγανε, μαζί τα πίνανε, μαζί την ακούγανε; πολύ camel trophy παρεάκι. και τώρα, τι κρίμα, δεν μπορεί να τον τινάξει με ένα γύρο τσίπουρα; σατανικό σχέδιο

sweet and bitter είπε...

Η Παμβώτιδα είναι η λίμνη στα Γιάννενα.

Αλλά δε θα 'πρεπε (η Διγενή) να είναι κάπως πιο προσεκτική; Εννοώ ότι αν εγώ μεθύσω κι αρχίσω να εκμυστηρεύομαι διάφορα, δε θα 'θελα -όταν γίνω διάσημη- να βγουν αυτά στη φόρα.

xmmmm! είπε...

Σ'αγαπώ.

Andreapashali είπε...

ego xerathika sto gelio pantos , andy

Σικ είπε...

Αχ, τώρα μού' ρθε στο μυαλό εκείνο το φίλτρο που έβαζε στην κάμερα και την παρουσίαζε στενόμακρη, τι έχουν δει τα ματάκια μου, τι;

Η Παμβώτιδα είναι η λίμνη των Ιωαννίνων(Ναι,ΟΚ και των στεναγμών)

Tod είπε...

Μη χειρότερα.. που τα γράφει αυτά?? Πρέπει να την είχε ακούσει λίγο απ΄τα τσιπουράκια όταν τα χωνε...

AmpaAmpa είπε...

Παιδιά, αν είσαστε από τα Γιάννενα, μην παρεξηγιέστε, είμαι εντελώς αγεωγράφητη δυστυχώς
Τώρα εξηγούνται τα τσίπουρα όμως!
Τρώγανε και τίποτα όταν τα πίνανε; Γιατί σε άδειο στομάχι πειράζει

Αμάλθεια είπε...

το γραψα και κάπου αλλού αυτό (δεν θυμάμαι που) αλλά τρομερή εντύπωση μου έχει κάνει που με όλους τους πολιτικούς η Σεμίνα έχει κάνει στενή παρέα και μετά τους γράφει επιστολές με θύμισες απο τα παλιά ασκώντας κριτική για το "τώρα".

τρέμω την ώρα και τη στιγμή που η διπλανή μου στο θρανίο της β' δημοτικού θα μου στείλει επιστολή στο βλοκ μου και θα με κράξει που ποτέ δεν διάβαζα ενώ τώρα τολμάω και διατηρώ μπλογκ!

Ps.εννοείται δεν διάβασα την επιστολή της,δεν χάνω και τίποτα.ίδια με τις προηγούμενες θα είναι.ας την αλλάξει θέμα η καθηγήτρια του "Σκέφτομαι και Γράφω".