4/2/12

H A, μπα? απαντάει

Ποιός είμαι; Α, αυτή η απάντηση βρίσκεται μέσα σου, παιδί μου.

"Κάποτε όλοι έβαζαν όλοι τους την περιουσία στο χρηματιστήριο και δανείζονταν μάλιστα και από πάνω, επειδή κάποιος είπε στην τηλεόραση ότι το χρηματιστήριο είναι η χρυσοτόκος όρνιθα. Σήμερα κλαίνε και λένε «μας ξεγέλασαν» κλπ.
Σήμερα κάποιοι (μήπως οι ίδιοι που ήταν «ειδικοί» στο χρηματιστήριο; ) λένε να βγάλουμε τα λεφτά μας έξω κλπ. Άραγε, πόσοι θα κλάψουν ακολουθώντας τις συμβουλές για «εξασφαλισμένες» και επιπλέον «αποδοτικές» καταθέσεις σε τράπεζες στο Απατεωνιστάν, στην Τριτοκοσμολάνδη κλπ;" Πολλοί! Οι Έλληνες έχουν την ψυχραιμία και τον ενθουσιασμό του 4χρονου ανιψιού μου, μόνο που αυτός είναι μια σκέτη γλύκα και τρυφερούλης.

Τελικά η Αντζελίνα περιμένει δίδυμα αγόρια ή σουτάρει ηρωίνη; είμαι στο γραφείο και δεν προλαβαίνω να ερευνήσω διεξοδικά, καταλαβαίνεις Φιλιά, Β. ΥΓ. Μας έλειψες!!!! Καλώς με βρήκατε! Η Αντζελίνα περιμένει οχτάδυμα, αλλά τα μισά είναι με παρένθετη μητέρα, θα παντρευτεί τον εαυτό της σε ένα υπόγειο στο Εδιμβούργο και ο Μπραντ την απατάει με την Αντζελίνα, γιατί δε μπορεί να της αντισταθεί. Παράλληλα σώζει μυστικά τον κόσμο από μία επίθεση εξωγήινων που σχεδιάζεται τώρα, αλλά μην ανησυχείς, είναι όλα υπό έλεγχο. Επίσης σε κανά δύο μήνες το χρέος της Ελλάδας θα έχει μηδενιστεί και θα τρώμε με χρυσά κουτάλια, απλά η Αντζελίνα θα είναι ο αυτοκράτορας του κόσμου.

Σε συναυλίες πας στο LA; Δεν πάω! Πολύ κακώς.

Σ’ ευχαριστώ για την απάντησή σου στην ερώτηση σχετικά με τις συντάξεις και τις τιμές του μαονιού και εβένου για φέρετρα. Μήπως ένα νέο επενδυτικό προϊόν θα ήταν futures σε σχετικά με κηδείες προϊόντα; Λες με την κρίση να αρχίσει να πεθαίνει περισσότερο ο κόσμος; Μπορεί, αλλά θα έχει λεφτά για κηδείες;

Τι θα πρότεινες να επισκεφτεί σε κάποιον που έχει κάνει λίγες οικονομίες για ένα και μοναδικό στη ζωή του ταξιδάκι μιας εβδομάδας στις ΗΠΑ: Νέα Υόρκη ή ΛΑ? Εγώ θα έλεγα σίγουρα ΝΥ, γιατί είναι πιο συμπυκνωμένη απόλαυση και κατά τη γνώμη μου, είναι το κέντρο του κόσμου. Στο ΛΑ θα σε φάνε οι αυτοκινητόδρομοι και το μποτιλιάρισμα.

Ποιό είναι το χειρότερο φαγητό που έφαγες ποτέ; Χμ, μάλλον σε στάση ΚΤΕΛ κάπου στην εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης. Τείνω να τα ξεχνάω αυτά γρήγορα.

Έχεις κατοικίδιο; Όχι.

Βλέπεις ακόμα gossip girl? Μα φυσικά! Εξακολουθεί να είναι όσο χάλια χρειάζεται για να το δω.

Τι σού την δίνει περισσότερο στην Αθήνα; Η αγένεια και η επιθετικότητα των ανθρώπων.

Ποιο είναι το πιο παράξενο πράγμα που έχεις δει εκεί; Αυτό που σε άφησε μ' ανοιχτό το στόμα. Αχ δε μπορώ να διαλέξω. Τη διαφήμιση για δονητές που κράτησε μία ώρα με κοπελίτσες που τους παρουσίαζαν σαν τάπερ, μία διαφήμιση που έδειχνε καπνό τσιγάρου να διαπερνάει πατώματα και να προκαλεί καρκίνο σε μωρά που έπαιζαν αμέριμνα, τα τζιπ καρότσες τόσο μεγάλα που σκοτεινιάζει και που δε χωράνε ούτε σε αμερικάνικο πάρκινγκ και από μέσα βγαίνουν κάτι ξανθιές 40 κιλά, η διαφήμιση νερού με 0 θερμίδες (??) 60 χρονες με στήθος καρπούζι και πρόσωπο γερασμένης γάτας, η ερώτηση how was your day στα starbucks και η αναλυτική απάντηση για τη γυναίκα που πήρε τα παιδιά και πήγε στην πεθερά (κι εγώ να περιμένω) , το πόσο νόστιμα μπορεί να είναι τα burger, η αφοπλιστική ευγένεια των σερβιτόρων που σου φτιάχνει το κέφι, η ανοχή στο διαφορετικό, όσο περίεργο κι αν ακούγεται.

4 σχόλια:

sweet and bitter είπε...

Πάντως στην Καρδίτσα υπάρχει μαγαζί (κανονικό) με ταφικά μνημεία (έτσι δε λέγονται; ).
Ιδού και το ρεπορτάζ: http://tinyurl.com/6waegxu
Νομίζω ότι είναι το πρώτο στην Ελλάδα.

AmpaAmpa είπε...

Γιατί από που αγοράζει ο κόσμος τάφους; Σε μαγαζιά δεν πάει;

sweet and bitter είπε...

Δεν υπήρχαν μαγαζιά εξειδικευμένα. Ο κόσμος πάει σε μαρμαράδες, που ασχολούνται με μαρμάρινες κατασκευές και διαλέγουν κάτι.

AmpaAmpa είπε...

Α, κατάλαβα. Αυτός έχει και βιτρίνα. Τι να πω, κάποιος πρέπει να κάνει και αυτή τη δουλειά (πολύ μπροστά η Καρδίτσα!)