7/3/12

Η Πίππα μιλάει, επίσης σκοπεύει να γίνει Δούκισσα


Στο παρακάτω βίντεο η διάσημη πια Πίππα (το γράφω με δύο π, το βλέπετε) πριν έναν μαραθώνιο σκι που γίνεται ποιος ξέρει για ποιον λόγο. Ρώτησα τον Κ. ποιός κάνει μαραθώνιους και μου είπε "οι πολύ φρικουλιάρηδες." Ή η Πίππα, που δεν έχει και τίποτα να κάνει. Δεν έχει? ΛΑΘΟΣ.

Λάθος, αν νομίζετε ότι είναι απλό να γίνεις δούκισσα. Και δεν εννοώ αστέρι στα μπουζούκια (κι αυτό δύσκολο είναι) αλλά παρόλο που η αδερφή της είναι μέλλουσα βασίλισσα οι δούκες δεν φυτρώνουν στα δέντρα, ούτε υπάρχουν πολλοί σε ηλικία γάμου. Φαίνεται ότι η καλή μας Πίππα τα κατάφερε και μετά από μήνες μαρκαρίσματος με συμβουλές από την πρώτη διδάξασα, γράπωσε τον δούκα του Northumberland. Δεν ακούγεται πολύ καλό αυτό το Northumberland, αλλά όπως και να το κάνεις, είναι δούκας.

Λοιπόν μετά από ενδελεχή έρευνα (wikipedia) οι δούκες αυτοί δεν είναι και πολύ για πέταμα, υπάρχουν από το 1377 και τους θάβουν στο Westminster Abbey, άρα είναι αξιοσέβαστοι ακόμα. Από την άλλη, το όνομα έχει περάσει 3 φορές σε διαφορετικές οικογένειες, πράγμα που είναι όπως και να το κάνεις κάπως Β' κατηγορίας. Όμως ο γιος με τον οποίο "σχετίζεται" η Πίππα δεν είναι δούκας ακόμα, ο τίτλος ανήκει στον πατέρα του. Είναι ο πρώτος στη σειρά για διαδοχή αλλά υπάρχουν άλλοι 29 υποψήφιοι. Οπότε καλά θα κάνει να μην εκνευρίσει τον πατέρα του και να προσέχει να μην σκοτωθεί ενδιάμεσα.

Σημείωση: εννοείται ότι δεν πιστεύω όλα αυτά που γράφω. Δεν πιστεύω ότι η Πίππα τύλιξε κανέναν - ίσα ίσα, ο δούκας θα γίνει και μπατζανάκης με τον βασιλιά. Επίσης, οι γνώσεις περί αριστοκρατίας προέρχονται από την αγγλική λογοτεχνία του 19ου αιώνα και όχι από τα βιβλία του Ζαμπούνη.


4 σχόλια:

Γαλότσα είπε...

"και όχι από τα βιβλία του Ζαμπούνη".....Μα και η αγγλική λογοτεχνία τον Ζαμπούνη συμβουλεύεται.

Ουφ! είπε...

είδα προχτές το Made of Honor και θέλω εκείνο το πύργο στη Σκωτία, μη ξύνεις πληγές :Ρ

Tod είπε...

Έπρεπε να διαλέξει έναν απ'το York να'ναι η επόμενη Σάρα Φέργκιουσον.. θα της πήγαινε!

Nantia είπε...

Το πιο συγκλονιστικό είναι ότι.. αλήθεια, μιλάει..! Ούτε με τα πρώτα λογάκια του Σάκη τέτοια συγκίνηση..!!