20/3/12

Πως τολμάνε!



Οι New York Times έγραψαν ότι η Goop δεν έγραψε το βιβλίο μαγειρικής μόνη της αλλά με ghost writer. Νομίζω ότι πρόκειται γι' αυτό το άρθρο, που ξεμπροστιάζει πολλούς. Οι πολλοί δεν απάντησαν αλλά η goop έτρεξε να απαντήσει λέγοντας

"Love @nytimes dining section but this weeks facts need checking. No ghost writer on my cookbook, I wrote every word myself."

Βασικά την πιστεύω, γιατί μερικά αποσπάσματα είναι τόσο εκνευριστικά που δε νομίζω ότι υπάρχει άλλος που μπορεί να εκνευρίσει τόσο αυθεντικά.

Κι επίσης, τι τρώει σ'αυτό το εξώφυλλο; Μακαρόνια με ωμές ντομάτες; Να μας πει τη συνταγή, φαίνεται πολύ ψαγμένο. Αρκεί οι ντομάτες να είναι organic, sustainable και seasonable.


16 σχόλια:

Blanched Tomato είπε...

Τσκ τσκ... Δεν είναι εντελώς ωμές. Είναι blanched σε νερό Evian.

Sik είπε...

Τι αθώοι που είστε όλοι. Η Γκουίνεθ τους έβαλε, για να βγει μετά η ίδια και να το διαψεύσει, ώστε να έχει και free publicity για το βιβλίο και να σε σνομπάρει εσένα τιποτένιε που τρως φαστ φουντ και δεν αγοράζεις το βιβλίο της. 
(Και δεν τρως λαχανάκια που φυτρώνουν αποκλειστικά στα οροπέδια της τσιτσεν-ιτζα και νερό από τα αυλάκια του Έβερεστ)(α, οι ντομάτες Λένα είναι απο το προσωπικό θερμοκήπιο του Ιάπωνα αυτοκράτορα, δεν ξέρεις εσύ απο αυτά)

Nantia είπε...

Ρε παιδιά, αφού το λέει καθαρά στο εξώφυλλο, πρόκειται για ¨easy summer recipes¨! Τί άλλο θέλετε?..!

mariannaki είπε...

"Κι επίσης, τι τρώει σ'αυτό το εξώφυλλο; Μακαρόνια με ωμές ντομάτες;" κι από πάνω βινεγκρέτ με goop-μουρουνόλαδο

ΑλλούΓι'Αλλού είπε...

Εμένα να μου λύσετε έτερη απορία: τι διαφορά έχει το παγωμένο γλύκισμα (γωνία επάνω δεξιά) από το παγωτό;

Mariannaki είπε...

υποθέτω εννοεί κάτι τύπου σορμπέ ή ζελέ+φρούτα ή σεμιφρέντο. Εμένα μου πήγε το μυαλό σε κάτι σαν το "γιαούρτι+ζελέ+ανανάς" που φτιάχνω το καλοκαίρι.

Andreapashali είπε...

kapios na sosei to piato kai tin o theos as tin kanei makaronada andy

Moi aussi είπε...

Α, μακαρόνια με σκέτες ντομάτες θα ταΐσω τα παιδιά μου σήμερα, γιατί δεν πρόλαβα να μαγειρέψω χθες. Μόνο που εγώ επιτρέπω και τριμμένο τυρί. Κι ας έχει γλουτένη. 

ΑλλούΓι'Αλλού είπε...

Ναι ρε συ, αλλά παγωτά δεν είναι κ αυτά; Μήπως παγωτό είναι μόνο αυτό που περιέχει γάλα;

Andreapashali είπε...

 glouteni nomizo exoun ta paragoga tou sitariou

Cleopatra είπε...

Απ' ότι ξέρω, για να θεωρείται ένα μείγμα παγωτό, πρέπει να αποτελείται από συγκεκριμένα συστατικά όπως φρέσκο γάλα κτλ και να ακολουθούνται συγκεκριμένοι κανόνες για την παρασκευή του. Τα παγωτά που αγοράζουμε από το περίπτερο, αν προσέξετε, αναγράφουν "παγωμένο γλύκισμα" και όχι παγωτό. Αν ρίξουμε μια ματιά στα συστατικά τους θα δούμε ότι αποτελούνται από γάλα σε σκόνη και υποκατάστατα σοκολάτας μεταξύ άλλων. Οπότε εφόσον δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, δεν μπορούν να λέγονται παγωτά. Αν κάνω κάποιο λάθος ας με διορθώσει κάποιος πληζ! :)

Moi aussi είπε...

Α, δεν ξέρω! Στην τύχη έγραψα μια σατανική ουσία που δεν επιτρέπει ποτέ στα παιδιά της η Goop. :)

pi. είπε...

εκτος απ την γκουπ ομως σκιαχτηκαν και τα μεγαλοονοματα του χωρου, οπως ο μπαταλι κι τζειμι ολιβερ κι η ρέι, γιατι δεν πουλανε μονο σε κατι τυπους σαν κι εμενα που τ αγοραζω με το κιλο γιατι πρωτιστως μ αρεσει το στησιμο των ββλιων αυτων οπως πχ οι φωτο και τα παραφερναλια των φωτο, -πιατα,linens,λουλουδια, διακοσμηση χωρων κλπ, αλλα και πλειστοι οσοι αθωοι πιστευουν οτι οι σεφ παραγουν καθε χρονο χιλιαδες συνταγες και τις δινουν στα τηλεραματα αυτου του κοσμου και στα βιβλια τους.

Andreapashali είπε...

 ΕΧΕΙ  παιδια αυτη?

ΑλλούΓι'Αλλού είπε...

Δεν έχω να απαντήσω. Προφανώς είναι καθαρά τεχνικό θέμα. Κ γω το πρόσεξα το "παγωμένο γλύκισμα" κ το θεώρησα βλακεία. Ένι, το θέμα είναι η γκούπ κ οι αηδίες που τρώει. Εγώ τρώω μακαρόνια με ωμές ντομάτες από τη σαλάτα, με το λαδάκι, το ξυδάκι κ άμα λάχει το τυράκι τους.

Ritara είπε...

Εδώ κολλάει το χριστιανικό ρητό

"διυλίζουμε τον κώνωπα"